Bloedblaasjes

Bloedblaasjes? Je hebt ze vast en zeker wel eens gezien: kleine rode blaartjes op de rug, buik, decolleté, gezicht, maar je kunt ze overal op jouw lichaam tegenkomen. Bloedblaasjes zijn voor sommige mensen cosmetisch storend, maar ze zijn onschuldig.

De oorzaak

Hoe bloedblaasjes kunnen ontstaan is niet bekend. Vaak ontstaan ze spontaan, door stress of bij zwangerschap. Wanneer je bloedblaasjes storend vindt, kun je er bij PUUR Huid en Haar binnen 1 minuut al vanaf zijn!

De behandeling

Met een speciaal apparaat Coaguleren de huidspecialistes deze rode blaasjes, eigenlijk wordt het blaasje van binnenuit gestold, waarna het lichaam zelf het stolsel oplost en het bloedblaasje verleden tijd is. De behandeling is niet pijnlijk maar je voelt wel een tinteling tijdens de behandeling.

Na de behandeling

Na 1 dag krijg je een korstje op de plaats waar het bloedblaasje zat en na 5 tot 7 dagen valt het korstje eraf en is jouw bloedblaasje verdwenen. Meerdere blaasjes tegelijk behandelen is prima mogelijk. Soms kan het zijn, dat het bloedblaasje vrij groot is en deze niet in 1 behandeling geheel weg is. Wij adviseren je dan om na 2 weken weer contact op te nemen met de huidspecialiste en zullen dan de rest van jouw bloedblaasje verwijderen.

Kan ik zelf iets doen om bloedblaasjes te voorkomen?

Wij hebben geen speciaal advies voor je om bloedblaasjes te voorkomen, bloedverdunners verhogen wel de kans op blaasjes. Bloedblaasjes zijn niet besmettelijk. Belangrijk is dat je na de verwijdering van een bloedblaasje je huid niet gaat scrubben of je huid met te agressieve producten behandeld. Bescherm het behandelde plekje goed tegen de zonnebrand. Zo voorkom je kleurverandering en pigmentatie.

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.