Vaatlaser

Couperose laser behandeling

Ben je je rode neus helemaal zat? Heb je genoeg van alle camouflage die je op je rode wangen moet smeren? Krijg je vaak de vraag of je het warm hebt of denken mensen dat je bloost? Dan heb je waarschijnlijk last van couperose.

Wanneer je je hieraan stoort, kan hier gelukkig wat aan gedaan worden door onze huid specialiste. Een laserbehandeling kan couperose verminderen of zelfs helemaal verhelpen.

Wat is het?

Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté.

Oorzaak

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid couperose verergeren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.

De behandeling

Voor de behandeling mag je niet bruin zijn van de zon, zonnebank of zelf bruinende crèmes.

Vaak vindt er bij een eerste consultgesprek en een proefbehandeling plaats. Hier wordt er een klein stukje huid behandeld om de juiste instelling en de reactie van de huid te kunnen bepalen. Tijdens de effectieve behandeling worden de uitgezette bloedvaatjes één voor één op secure wijze behandeld met de laser.

De laserbehandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling

Er zou een lichte korstvorming kunnen ontstaan ter hoogte van het behandelde gebied. Deze kun je het best insmeren met een hydraterende lotion. Na enkele dagen zullen ze vanzelf verwijderen.

De huid kan na afloop rood zijn en warm aanvoelen. Soms zwelt de huid ook een beetje op. Dat is allemaal van tijdelijke aard.

Bij het verwijderen van couperose op de neusvleugels en wangen kunnen kleine korstjes ontstaan. Dat is een normaal proces. Ga er niet aan krabben en wacht tot het korstje vanzelf van het gezicht valt.

Direct na de behandeling kunnen we de rode huid camoufleren met minerale make-up indien gewenst. De volgende dag mag je thuis weer je eigen camouflageproducten gebruiken.

Na de behandeling is het ook erg belangrijk dat je de eerste dagen blootstelling aan de zon, zonnebank, sauna en stoombad mijdt. Het beste is dat je jouw huid 2 tot 4 weken niet wordt blootgesteld aan de zon. Daarna is het belangrijk dat de huid goed beschermd wordt met een Sun block (beschermingsfactor 50).

Om de egale huid te behouden raden we daarom aan om jaarlijks terug te komen voor een behandeling op maat.

Aantal behandelingen

Bij kleine afwijkingen zijn één à twee laserbehandelingen meestal genoeg.

Bij uitgebreidere afwijkingen zijn voor een goed resultaat, twee tot vier laserbehandelingen nodig, met vier weken pauze tussen de behandelingen, zie je een algehele huidverbetering van 50-75%.

Risico’s en bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen na een couperose behandeling zijn:

  • Roodheid en zwelling (meteen na de behandeling; als dicht bij de onderoogleden behandeld wordt, kan er een forse zwelling van de oogleden ontstaan. De roodheid en zwelling verdwijnen na enkele dagen).
  • Kleine blaasjes (na een dag drogen deze in en ontstaan er korstjes; deze verdwijnen na enkele dagen).
  • Huidinfectie (wanneer er blaasjes ontstaan, is er een kans op huidinfectie. Het is belangrijk deze blaasjes tijdig te behandelen met antibioticacrème).
  • Hyperpigmentatie (de huid wordt ter plaatse iets donkerder; dit is in principe van voorbijgaande aard, herstel treedt op binnen enkele maanden).

Resultaat

Een egale huid met minder roodheid.

Je zult na een aantal weken al resultaat zien, de roodheid is minder en je huid is weer egaler. Na een aantal behandelingen heb je vaak een verbetering van 70%. Afhankelijk de roodheid en de hoeveelheid vaatjes kunnen we je aanraden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.
Doordat het pigment van een donkere huid een deel van de laserenergie absorbeert, geldt dat de resultaten beter zijn naarmate jouw huidskleur lichter is.

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.