Steelwratjes verwijderen

Behandeling van Couperose, steelwratjes en fibromen dmv. Coagulatie

Heb je last van verwijde bloedvaatjes, steelwratjes en/of kleine gerstekorrels? Een coagulatie behandeling helpt bij het verwijderen ervan. Coagulatie is een veilige en snelle behandeling welke uiterst geschikt is voor kleinere huidoppervlaktes. Het maakt een medische ingreep overbodig en het voorkomt littekenvorming. De huidspecialistes van PUUR helpen je graag verder op een doeltreffende en veilige wijze

Wat kan ik van een behandeling verwachten

Alvorens we starten met de behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. Samen bespreken we je medische gegevens en je wensen voor huidverbetering. Zo beslissen we of coagulatie een geschikte behandeling voor je is.

Voor wie is coagulatie geschikt

Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn couperose, spider naevi, bloedblaasjes (bloedblaartjes), fibromen en steelwratjes.

Coagulatie kan niet worden toegepast bij onderstaande:

 • Bloedziekten (gebruik bloedverdunners)
 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten
 • Herpes virus (koortslip)
 • Tijdens de menstruatie
 • Neuralgieën (zenuwpijnen)
 • Bij een pacemaker
 • Tijdens de zwangerschap
 • *Bij twijfel moet een (huis-)arts worden geraadpleegd.

De behandeling

Tijdens deze behandeling wordt door de huidspecialist een fijn naaldje tegen de huid aangehouden. Een elektrisch stroompje zorgt ervoor dat de aandoening verminderd of zelfs geheel verdwijnt. Bij steelwratjes en fibromen verdampt/ verzeept het weefsel, waardoor er een klein oppervlakkig “schaafwondje” overblijft. Dit geneest ook als zodanig. Bij coaguleren van fibromen of steelwratjes in het gelaat geneest dit meestal volledig binnen 10 dagen, op andere plekken van het lichaam kan het soms drie weken duren. Dit is afhankelijk van vele factoren zoals o.a. voeding, verzorging, leeftijd en leefomstandigheden. De huidspecialistes zullen je tijdens de behandeling hier verder over informeren.

Een indicatie voor het benodigde aantal behandelingen is mede afhankelijk van de leeftijd, levensstijl en jouw huidverzorging.

Bij alle behandelingen geldt dat onderhoud nodig is. De huidspecialist kan niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe couperosevaatjes, fibromen of steelwratjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kun je wel de kans hierop verkleinen.

 • Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen.
 • Moet je de huid goed beschermen tegen warmte/koude verschillen (vooral in de winter).
 • Is een saunabezoek niet aan te bevelen.
 • Vergroot roken de kans op nieuwe couperose vaatjes.

Gemiddeld voor het coaguleren van vaatjes, steelwratjes en/of gerstekorrels zijn 1 tot 2 behandelingen nodig.

Na de behandeling

Het is verstandig de kleine wondjes minstens 5 dagen zo droog mogelijk te houden. Hoe droger de plekjes blijven, hoe mooier ze genezen. Vermijd daarom zwembad of sauna. Het is verstandig om de behandelde huid gedurende tenminste 6 weken na de coagulatiebehandeling niet bloot te stellen aan fel zonlicht of zonnebank. Bij behandeling van couperose, moet men bovendien rekening houden met de eerste 24 uur sterke doorbloeding te vermijden, dus beperk het gebruik van koffie, alcohol, aspirine en niet te fanatiek sporten. Door goed het thuis verzorgingsadvies op te volgen zal er een snel effectief resultaat te zien zijn. Ook is het belangrijk de geadviseerde producten voor thuis te blijven gebruiken.

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.