Acné

Als puistjes of mee-eters ontsteken, ontstaat er acne. Een vervelende, zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en de borst. Een goede verzorging en huid verbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans. De huidspecialisten van PUUR Huid en Haar kunnen je hiermee helpen zodat jouw huid er weer schoon en fris uitziet!

De oorzaak

Acne wordt veroorzaakt door vier verschillende factoren:

  • Overactieve talgklieren
  • Een opeenhoping van dode huidcellen
  • De acne bacterie
  • Ontstekingsreactie

De behandeling

Na een intake en 3d huidanalyse met de observ 520 stelt de huidspecialist een behandelplan op gericht tegen acne. Onze huidspecialiste adviseert je graag over welke acnebehandeling voor jou geschikt is.

De acnebehandeling is een gezichtsbehandeling afgestemd op jouw acne, puistjes of mee-eters. De talgproductie moet onder controle komen, de cel vernieuwing dient te worden gestimuleerd, we gaan zorgen dat de gezonde huidbacteriën de overhand krijgen en de ontstekingsreacties kalmeren.

Door middel van diverse behandelingen met producten uit de lijn van Nimmue of PH Formula, kunnen we deze verschillende factoren aanpakken. Maar ook door gebruik te maken van apparatuur om de behandeling te versterken zoals Led lichttherapie.

Benodigde aantal acne behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne, de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, de reactie op de behandeling, thuisverzorging en jouw levensstijl.

Bij actieve acne raden we aan om de 2 tot 4 weken een behandeling te ondergaan. Zodra de acne niet meer actief is, is het raadzaam om regelmatig, denk aan elke 6 tot 12 weken, te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Na de behandeling

Gedurende de behandelingen zul je merken dat jouw huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acne uitbraken komen steeds minder voor.

Thuisadvies

Het verminderen van acne vraagt echt een samenwerking. Door thuis de huid op de juiste manier te verzorgen, met de aanbevolen producten zorgen overwegend voor een sneller resultaat van de behandelingen. Tijdens het intakegesprek zullen we producten aanbevelen welke de behandelingen gaan ondersteunen.

Huidverzorgingstips

  • Reinig de huid iedere ochtend en avond met een geschikte reiniging voor jouw huid.
  • Gebruik 2-3x per week een exfoliërend product of een crème met salicylzuur om overtollige dode huidcellen te verwijderen, talg op te lossen en ontstekingen te remmen.
  • Gebruik geen foundations op oliebasis. Alleen op waterbasis of minerale make up zoals bijv. Decoded Skin.

Vergoeding zorgverzekering

PUUR Huid en Haar is aangesloten bij ANBOS en voldoet aan de eisen en voorwaarden die zorgverzekeraars stellen met betrekking tot het vergoeden van acne gezichtsbehandelingen. Deze gegevens zijn vastgesteld in de Vektis AGB database welke inzichtelijk is voor alle zorgverzekeraars. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij je naar je zorgverzekeraar. De kosten dien je eerst zelf te betalen, bij recht op vergoeding kun je de rekening hierna indienen bij je verzekering.

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.