Voetschimmel

Voetschimmel wordt ook wel ‘zwemmerseczeem’ genoemd. Veel mensen hebben last van deze (jeukende) huidaandoening. Schimmelinfecties komen veelvuldig voor tussen de tenen en onder de voeten. Het begint vaak met blaasjes en door krabben gaat de huid kapot. Deze infectie is zéér besmettelijk.

Oorzaak voetschimmel

Je loopt huidschimmel op, in gezamenlijke doucheruimtes, kleedkamers en zwembaden. In een warm en vochtig klimaat gedijen schimmelsporen het best. Ook overmatig zeepgebruik en niet voldoende afdrogen van de voeten (vooral tussen de tenen) dragen bij aan het ontstaan van een schimmelinfectie.

Behandeling van voetschimmel

In een vroeg stadium kan behandeling met antischimmel zalf en poeder nog afdoende zijn. Behalve de huid moeten ook alle schoenen behandeld worden met schimmeldodende poeder. Dit zal heel regelmatig en consequent moeten plaatsvinden om te voorkomen dat men zichzelf telkens opnieuw besmet. In een vergevorderd stadium zijn deze maatregelen niet meer afdoende en is het raadzaam de huisarts te raadplegen.

Voetschimmel voorkomen

Voorkom dat je besmet raakt, is het beste advies! Bezoek daarnaast regelmatig een Pro Voet pedicure van PUUR Huid en Haar.

Zij kunnen in een vroeg stadium schimmel herkennen, waardoor een eenvoudige behandeling afdoende zal zijn en je voorkomt dat een schimmelinfectie zo uit de hand loopt dat niet alleen je huid maar ook je nagels aangetast raken. De pedicures inspecteren jouw voeten en geven adviezen om de voeten en voethuid in optimale conditie te houden. Voorkomen is beter dan genezen en dat gaat zeker op voor schimmelinfectie.

Bezoek de ProVoet Pedicure van PUUR Huid en Haar

Wil je meer informatie over wat de pedicures van PUUR Huid en Haar voor je kunnen doen op het gebied van voetschimmel?

Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.