Eelt

Eelt en eeltvorming is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten.

Hoe ontstaat eelt

Eelt is een natuurlijke beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook een dergelijke beschermlaag bijvoorbeeld op de bal en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan, de ‘drukpunten’. Bij veel mensen wordt de beschermlaag te dik en veroorzaakt pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

Verkeerd schoeisel

Ook kan het ontstaan door de druk van de schoen boven op de tenen of teentoppen, met als gevolg: kans op pijnlijke likdoorns. Meestal zijn dan de schoenen de oorzaak, deze zijn te klein of te nauw. Ook te wijde schoenen kunnen het veroorzaken, doordat er een constante wrijving is tussen de huid en de schoen. Om overtollig eeltvorming aan de tenen te voorkomen zijn goed passende schoenen dus heel belangrijk.

Bezoek de ProVoet Pedicure van Puur Huid en Haar

Heb je last van overmatige eeltvorming dan adviseren wij jou de ProVoet Pedicures van PUUR Huid en Haar te bezoeken. Zij zorgen niet alleen voor het eenvoudig verwijderen van overtollig eelt en likdoorns, maar kunnen ook de oorzaken daarvan bepalen en eventueel preventieve maatregelen adviseren. Je loopt weer op ‘wolken’!

Wil je meer informatie over wat de pedicures van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van voetverzorging? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.