Schimmelnagels

Schimmelnagels laseren

Een schimmelnagel (ook wel kalknagel genoemd) is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel, veroorzaakt door een infectie met een huidschimmel. De schimmel komt in de huid door besmetting via bijvoorbeeld een badkamer-, sauna- of zwembadvloer of textiel. Nagelschimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in (sport-)schoenen.

Je hebt al zoveel geprobeerd

Lokale aangebrachte schimmelcrèmes, nagelstiften of lotion (als Nailner of Lamisil) werken niet of nauwelijks. Ze zijn niet sterk genoeg om bij de schimmel te komen, die zich namelijk aan de onderkant van de nagel bevindt. De huisarts kan ook een medicijnkuur voorschrijven (orale antimyotica). Het nadeel van deze kuur is dat het langdurig gebruikt moet worden en vaak vervelende bijwerkingen heeft zoals; buikkrampen, leverproblemen, smaakverlies en vermoeidheid. Uiteindelijk zal ook dit alleen niet effectief genoeg zijn tegen kalk-/schimmelnagels.

De schimmelnagel behandeling

De voetspecialist inspecteert eerst je aangedane kalknagel(s)/ schimmelnagels(s) en bespreekt met je de verwachtingen, de kosten, en de voor- en nazorg omtrent de behandeling. Een verdikte nagel wordt door de pedicure voor behandeld; dat wil zeggen dunner gefreesd. Het licht van de laser (temperatuur kan oplopen tot 70 °C) kan zo de schimmel tot diep in de nagelplaat vernietigen.

Benodigde aantal behandelingen

Er zijn tenminste vier laser-behandelingen nodig voor duurzaam en blijvend effect. Wij adviseren je teennagels elke vier weken te laten behandelen. Indien je kalknagels/ schimmelnagels langdurig en hevig aangedaan zijn, kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Na afloop van de kuur zien in de meeste gevallen je teennagels er weer gezond en verzorgd uit. Uiteraard adviseren wij de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen om nieuwe besmetting te voorkomen.

Resultaat

Direct na de behandeling is er nog geen verschil te zien van de nagels. De nagels hebben ongeveer een hersteltijd nodig van 9 maanden. De nagels zullen gedurende het behandelproces wel gaan uitgroeien en er zal een gezonde nagel gaan groeien. Tijdens het behandelproces zullen de nagels gaan veranderen, de nagels worden minder dik en geel. Daarnaast is er steeds meer een gezonde nagel zichtbaar. Het is erg belangrijk om de gezonde nagel goed te beschermen om een nieuwe infectie te voorkomen.

Bezoek de ProVoet Pedicure van PUUR Huid en Haar

Wil je meer informatie over wat de Pro Voet pedicures van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van schimmelnagels? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.