Couperose

Heb je last van couperose? Veel mensen krijgen op een bepaald moment last van ontsierende rode adertjes op de neus, wangen en zelfs in de hals of decolleté. En dat is natuurlijk erg storend.

Wat is het

Met couperose wordt zichtbare vaatverwijding aangeduid. Het zijn uitgezette en verwijde adertjes in het gezicht, decolleté en/of op de benen. Bij PUUR Huid en Haar verwijderen de huidspecialistes deze oneffenheden in de huid moeiteloos.

De oorzaak

Deze kleine bloedvaatjes kunnen door een verminderde elasticiteit niet meer samentrekken, waardoor zij het bloed niet meer kunnen transporteren. Het gevolg is dat er een bloedstuwing optreedt in de talrijke vaatjes, deze schijnen dan rood/blauw door de opperhuid. Omdat de vaatjes zelf gewoon intact zijn, is het niet correct om te spreken over ‘gesprongen adertjes’. Couperose komt vooral voor bij mensen met een lichte huid. De aanleg is deels erfelijk. Daarnaast spelen ouderdom, overmatig zonnen, roken, overmatig alcoholgebruik en regelmatig bezoek aan de sauna ook een rol. De huid kan erg gevoelig zijn en voelt vaak strak aan. Couperose verdwijnt nooit vanzelf en wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

De behandeling

Bij PUUR Huid en Haar kun je terecht voor diverse behandelingen, zoals, peelingen, de vaatlaserCoagulatie, maar ook met de Dermapen 4 kunnen we de couperose voorkomen en verminderen.

Wanneer zie je resultaat

Na 1 behandeling is de couperose al een minder. Aangezien het erfelijk is en beïnvloedbaar is door levensstijl kan couperose op een andere plaats weer opkomen. Geregeld onderhouden is hierbij aan te raden om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen garanderen.

Na de behandeling

  • Let op je voeding: couperose kan erger worden door gebruik van hete kruiden, hete dranken en alcohol.
  • Vermijd temperatuurswisselingen: couperose kan erger worden door een sauna, heet baden of douchen.
  • Bescherm je huid goed tegen de zon.
  • Vermijd scrubs
  • Gebruik de juiste verzorgingsproducten: geen activerende ingrediënten, maar juist kalmerende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld producten uit de lijn van Nimmue, PH Formula of Spa van Salonne Pro.
  • Reinig je gezicht niet met lotion of tonic: deze bevat alcohol of alcohol vervangers die jouw huid juist irriteren.
  • Wees voorzichtig met sporten: zware krachtinspanning kan couperose verergeren.
  • Vermijd de zonnebank.

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.