Gevoelige huid

Jeuk, roodheid, schilfers: allerlei tekenen van een gevoelige huid. Maar heb je nu een gevoelige huid of een gevoelig geworden huid? Bij de typering ‘gevoelige huid’ kun je onderscheid maken tussen een gevoelige huid en een gevoelig geworden huid.

Soorten gevoelige huid

  • Een gevoelige huid (huidtype) is genetisch bepaald en komt vooral voor bij mensen met een lichte huidskleur.
  • Een genetisch gevoelige huid is dunner dan een normale huid, waardoor deze huid gevoeliger is voor invloeden van buitenaf.
  • Een gevoelig geworden huid (huidconditie) kan iedereen krijgen en is niet afhankelijk van ras of huidskleur. Er zijn diverse factoren die de huid gevoelig kunnen maken, zoals klimaat, een onderliggende huidaandoening, verkeerd productgebruik, stress en/of leefstijl.

Oorzaak gevoelige huid

Hoewel een gevoelige en gevoelig geworden huid van elkaar verschillen, zijn de symptomen ervan vrijwel hetzelfde: roodheid, jeuk, een branderig gevoel en een snel geïrriteerde huid. Er zijn verschillende factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken of verergeren. Dit zijn de vijf belangrijkste:

Een gevoelige huid door omgevingsfactoren

  • Verkeerd productgebruik
  • Leefstijl
  • Dehydratatie
  • Huidaandoeningen

De behandeling

Kom er met een 3D Huidanalyse met de Observ 520 er achter wat jouw huid nodig heeft, zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven.

Wij werken met 3 bekende topmerken

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.