Cupping massage lichaam

Stoor jij je ook zo, als je in de spiegel kijkt en die vervelende putjes in je benen en/of billen ziet en voelt zitten? Wil je ook lekker in je vel zitten, zonder je cellulitis te moeten verstoppen onder kleding? Dan hebben wij de oplossing voor je.

De werking

Deze behandeling had al aardig wat fans, maar wordt dankzij de vele voordelen alleen nog maar populairder. Cupping of een cupping massage versterkt namelijk de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en -knopen. De resultaten zijn indrukwekkend de massage vermindert pijn en zwellingen, maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades, spierknopen en cellulitis tegen.

De behandeling

Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die ook wel als vacuüm therapie wordt omschreven. Door het plaatsen van speciale siliconen cups op de huid kunnen gifstoffen vanuit het dieper gelegen bindweefsel naar de oppervlakte van de huid worden gehaald. Doordat de cups vacuüm zuigen op de huid wordt de huid gestimuleerd en raakt het beter doorbloed. Daarnaast helpt de cupping massage ook om opgeslagen vet en verklevingen los te maken.

De kracht van de combinatie bindweefselmassage en de cupping techniek

De ultieme combinatie behandeling in de strijd tegen cellulite is het toepassen van bindweefselmassages en de cupping techniek. Bindweefselmassage werkt in de diepere lagen van de huid waarbij cupping vooral de oppervlakte mooi strak trekt door de zuigkracht. Daarnaast helpt cupping bij het losmaken van de onderhuidse verklevingen zodat deze met de manuele bindweefselmassage beter weggemasseerd kunnen worden.

Effect bindweefsel en cupping massage

In combinatie met een gezonde levensstijl kan de bindweefsel & cupping combinatie behandeling een positief effect hebben op jouw huid:

  • Opheffing van onderhuidse verklevingen (stress reductie)
  • Zichtbare vermindering van cellulitis
  • Afbraak van vetafzettingen
  • Stimulatie huid doorbloeding: verhoogde toevoer van zuurstof
  • Verjonging van de huidstructuur
  • Verbetering van de huidconditie
  • Minder last van vermoeide benen
  • Versteviging van de huid en nieuwe aanmaak van bindweefsel
  • Valt sneller af in combinatie met sporten
  • Huid wordt strakker

Aantal behandelingen

De bindweefsel & cupping combinatie behandeling werkt het beste in een kuurvorm. Na iedere behandeling zien we verbetering, na een aantal massages voelt de huid al strakker aan. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld op 6 of 12 behandelingen. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling herhaald worden (1 à 2 keer per week).

Na de behandeling

Na de behandeling kun je direct je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Na de behandeling kun je 1-2 dagen op de behandelde zone pijn ervaren, deze pijn is vergelijkbaar als een blauwe plek (beursgevoel). Na je kuur zal je ervaren, dat de huid egaler is geworden en dat je minder pijn hebt.

In sommige gevallen kunnen er blauwe plekken ontstaan (hoeft niet per se en verschilt per persoon/weefsel). Dit kan variëren van grootte en kleur. Kleine plekken zullen binnen +/-1 week verdwijnen en een grotere plek kan 2 à 3 weken duren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor figuurcorrectie?

Wil je meer weten wat de specialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van figuurcorrectie of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.