Cellulite

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid huid genoemd, wordt gezien als een zeer storend esthetisch probleem. Meestal komt het voor op de benen en billen bij vrouwen. Het is een misverstand dat dit enkel voorkomt bij vrouwen met overgewicht. Daarentegen kan een verhoogt vet percentage er wel voor zorgen dat de aandoening verergert.

Oorzaak cellulite

Cellulite is een complex probleem dat betrekking heeft op de volgende punten:

  • De aanwezigheid van een verhoogde hoeveelheid vet in de onderste huidlaag, ook wel het onderhuids bindweefsel genoemd. Wanneer de vet cellen zich hier uitzetten buigen zij zich meer naar de oppervlakte, richting de lederhuid.
  • Achteruitgang in de toevoer van het bloed en het lymfesysteem. Vermoedelijk wordt dit veroorzaakt door de uitgezette vet cellen die het bloed in de microcirculatie verhinderen. Hierdoor houdt het lichaam overtollig vocht vast in het onderhuids bindweefsel en de lederhuid.
  • Om de vet cellen heen zitten bindweefsel tussen schotjes. Deze verdelen de vet cellen in verschillende compartimenten. Onderzoek laat zien dat de structuur van deze tussen schotjes anders lijkt te zijn dan die van de man. Wanneer deze schotjes niet voldoende mee rekken met de vet cellen is dit vervolgens terug te zien als de zogenoemde sinaasappelhuid.

Behandeling

Cellulite is geen makkelijk probleem om aan te pakken maar er bestaat zeker een methode om de huid te verbeteren, zo niet om helemaal van de cellulite af te komen! Om de cellulite conditie van de huid te verbeteren leent de Cupping massage, Bindweefsel body massage, maar ook de Vacuüm Radiofrequentie therapie zich hier uitstekend voor.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor figuurcorrectie?

Wil je meer informatie over wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van cellulite of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.