Rosacea

Rosacea is een vervelende aandoening die kan zorgen voor felrode vlekken in het gezicht. Het kan er een beetje uitzien als acné, maar de twee aandoeningen hebben niks met elkaar te maken. Rosacea komt vooral voor bij volwassenen en is chronisch.

Wat is het

Deze aandoening kenmerkt zich door roodheid, zichtbare bloedvaatjes, bultjes en een geïrriteerde en soms pijnlijke huid. Dit ontstaat vooral op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Op de geïrriteerde plekken kunnen ook pukkels en puistjes ontstaan, als gevolg van ontstoken haarvaatjes.

De oorzaak

Het is niet bekend wat de oorzaak is van rosacea.

Er zijn veel dingen die de klachten erger kunnen maken, bijvoorbeeld:

  • Zonlicht
  • Sommige medicijnen, zoals hormonen (prednison), sterke pijnstillers, medicijnen tegen hoge bloeddruk (zoals captopril, enalapril, nifedipine, amlodipine) en hartmedicijnen (isosorbidedinitraat voor onder de tong).
  • Alcohol
  • Warmte
  • Stress

We weten niet precies waarom deze dingen de klachten erger maken. Door deze dingen gaan de bloedvaten in jouw huid verder open. Hierbij wordt je huid rood en warm.

De behandeling

Wij gaan er samen met jou aan werken om ontstekingen te verminderen en overmatige verhoorning tegen te gaan. Dit gaat in kuurverband om optimaal resultaat te bereiken. Met een volledig op jouw huid aangepast behandelplan gaan wij jouw huid weer in balans brengen met intensieve reinigingen, exfoliatie en het verwijderen van onzuiverheden.

Na de behandeling

Als verzorging voor thuis adviseren wij je, jouw huid te onderhouden met de geadviseerde producten van Nimue, PH Formula of Spa van Salonne Pro dat speciaal ontwikkeld is om Rosacea te behandelen. Ook gaan we met je op onderzoek uit om de mogelijke oorzaken van jouw Rosacea te vinden en eventueel te elimineren.

Vergoeding door zorgverzekeraar

PUUR Huid en Haar is aangesloten bij de ANBOS en voldoet aan de eisen en voorwaarden die zorgverzekeraars stellen met betrekking tot het vergoeden van acne gezichtsbehandelingen. Deze gegevens zijn vastgesteld in de Vektis AGB database welke inzichtelijk is voor alle zorgverzekeraars. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij je naar jouw zorgverzekeraar. De kosten dien je eerst zelf te betalen, bij recht op vergoeding kun je de rekening hierna indienen bij jouw verzekering.

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.