Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is al jaren een populaire manier om haren definitief te verwijderen. Met deze manier van ontharen kun je voorgoed verlost worden van het scheren van je kin of bovenlip. Die paar donkere haren die niemand anders ziet, maar je mateloos storen en onzeker maken, zijn geen partij voor het elektrisch ontharingsapparaat dat wordt gebruikt. Bij PUUR Huid en Haar kun je, je ongewenste haren voorgoed laten verwijderen. 

Kin en bovenlip laten ontharen 

Bij elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld. Er wordt een dun steriel naaldje langs de haar naar binnen gebracht om het haarzakje te vernietigen met een klein stroomstootje. Hierdoor kan er geen nieuwe haar meer uit het haarzakje groeien. De haar zelf wordt er vervolgens uitgetrokken met een pincet. De behandeling moet diverse malen herhaald worden voor een haarvrij resultaat. Elektrisch ontharen is daarom vooral geschikt voor kleine oppervlaktes, zoals de bovenlip. 

Voordelen van elektrisch ontharen 

Het voordeel van elektrisch ontharen is dat het geschikt is voor iedere haarkleur en alle huidtypes. Andere methodes, zoals laseren en IPL, hebben meer moeite om de blonde, rode en grijze haren uit te schakelen. Deze ontharingsmethode is bijvoorbeeld een goede aanvulling om de enkele overgebleven haartjes van het laser ontharen alsnog te verwijderen. 

Voor de behandeling 

Het is niet toegestaan de haren zes weken voor en tijdens de behandelperiode te harsen, te waxen of te epileren. Knippen of scheren mag wel. Zorg er wel voor dat de haren nog lang genoeg zijn om te kunnen vastpakken met een pincet. Behandeling met een peeling of microdermabrasie in het te behandelen gebied zijn in de week van de behandeling ook niet toegestaan. Tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een huid met zon beschadiging kan niet behandeld worden. 

Behandeling 

Er wordt een minuscuul naaldje in het haarzakje aangebracht en dit geeft vervolgens enkele seconden stroom af. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt. De storende haren worden één voor één behandeld. Er komen dunnere en zwakkere haren terug die opnieuw behandeld moeten worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwenen zijn. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid maar niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de cliënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. Soms reageert de huid gevoelig op de behandeling: het wordt rood en er komen pukkeltjes, het beste is hier niet te veel aan te zitten, dit trekt vanzelf na 1 of 2 dagen weg. Probeer de dag van de behandeling producten met parfum te vermijden. 

Het resultaat 

Na behandeling met elektrische epilatie zal er niet gelijk resultaat zichtbaar zijn. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus en het zelf genezend vermogen van het lichaam. Haren groeien in drie verschillende fases. De haren zijn alleen effectief te behandelen in de fase waarin de haar groeit en contact maakt met het haarzakje. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in deze groeifase. Aan de buitenkant van de huid is niet zichtbaar in welke fase de haren zich bevinden. Tijdens de behandeling wordt het haarzakje beschadigd. Een haarzakje bevat echter meerdere cellen welke na één behandeling niet allemaal vernietigd zijn. Het lichaam zal proberen om de beschadigingen te repareren vanuit de intacte cellen en zo een nieuwe haar te maken. Door regelmatig te behandelen zal het haarzakje zodanig beschadigd raken dat dit niet meer lukt.  

Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen één tot twee keer per jaar nodig zijn om nieuwe haren weer te verwijderen. 

Gemiddeld aantal behandelingen  

Voor een blijvend resultaat zullen er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de behandellocatie, de grootte van het behandelgebied en dikte van de haren. Jouw behandelaar kan je hier meer over vertellen. 

Mogelijke risico’s en complicaties 

De elektrische epilatiebehandeling geeft weinig kans op complicaties. Er is een geringe kans op littekens en hyperpigmentatie. Indien één van deze bijwerkingen bij je optreedt, dien je altijd contact met ons op te nemen.        

Definitief ontharen bij PUUR Huid en Haar 

De ontharingsspecialiste van PUUR Huid en Haar gaan zorgvuldig en veilig te werk om je af te helpen van je ongewenste haartjes. Hoewel definitief ontharen niet geheel pijnloos is, doen wij er alles aan om de behandeling voor je zo aangenaam mogelijk te maken. Na de behandeling kan de huid rood of geïrriteerd zijn, maar dit verdwijnt vaak al binnen enkele uren. Direct contact met de zon wordt wel afgeraden. 

Specialist in Electrisch ontharen

De huidspecialistes van PUUR Huid en Haar zijn gespecialiseerd in het ontharen. PUUR Huid en Haar richt zich op een goed resultaat zonder zware medicatie en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al de medewerkers zijn gediplomeerd en bij de Anbos aangesloten. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. 

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen betekenen op het gebied van elektrisch ontharen? 

Neem dan contact met ons op via het contact formulier of bel naar 0181-769106 om een afspraak te maken. Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult. Of boek direct hier jouw online afspraak.