Led licht therapie

LED licht therapie met vier lichtbronnen kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. De infraroodtherapie zorgt voor herstellende energie, doorbloeding, productie van collageen en elastine en stimulatie van de celstofwisseling. De therapie bestaat ook uit rode, blauwe en groene LED’s, die elk hun specifieke werking hebben. Led licht heeft de bijzondere eigenschap om huidcellen te regenereren. Afhankelijk van de gewenste oplossing worden er verschillende kleuren samen met de infrarood ingezet.

Voor wie is de led licht therapie geschikt

De behandeling kan bij een grote groep mensen worden toegepast. LED therapie is effectief bij diverse huidaandoeningen, waaronder bijvoorbeeld acné. Tijdens een consult bij de huidspecialist wordt je geschiktheid voor deze behandeling beoordeeld. Ben je gevoelig voor licht? Dan zijn er alternatieve behandelingen die voorgesteld kunnen worden.

Wat kan ik van de LED licht therapie behandeling verwachten

Voor een led licht therapie behandeling, vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Samen bespreken we je medische gegevens en je wensen voor huidverbetering. Zo beslissen we of de led licht therapie een geschikte behandeling voor je is.

Effecten LED licht therapie

  • Zichtbaar fijnere en stevigere huid
  • Aanmaak collageen
  • Cel herstel (infrarood)
  • Stimulerend voor huidfuncties (rood licht)
  • Huid kalmerend (blauw – groen licht)
  • Ontsteking remmend
  • Sluist producten dieper in de huid
  • Stevigere hals
  • Uiterst ontspannende behandeling
  • Intensiveert alle behandelingen

Blauw licht 470 nm

Het blauwe licht is effectief bij de vermindering van bacteriën bij acne en bacteriële ontstekingen en wordt ingezet bij de verbetering van acne en actinische keratose (zonlicht beschadigingen).

Groen licht 525 nm

Het effect van groen licht wordt ingezet bij hyperpigmentatie, het verminderen van roodheid en erytheem. Het groene licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiften) van de huid door vermindering van irritatie en gevoeligheid, en het is in te zetten bij o.a. rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem of na peeling behandelingen.

Geel licht 590 nm

Het geel licht vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid rustiger en frisser gaat uitzien.
Het reduceert de herstelperiode na een behandeling met fillers, botox, fractional laser, chemische peelings, IPL of laser permanente ontharing en na een chirurgische ingreep zoals ooglidcorrectie en borst chirurgie.

Na de behandeling

LED licht is een uiterst vriendelijke behandeling. Van een hersteltijd is geen sprake, je huid ziet er na afloop van de behandelsessie niet rood, gezwollen of schilferachtig uit. Door goed het thuis verzorgingsadvies op te volgen zal er een snel effectief resultaat te zien zijn. Ook is het belangrijk de geadviseerde producten voor thuis te blijven gebruiken.

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.