Littekens

Littekens kunnen overal op het lichaam en gezicht voorkomen en ze zijn vooral vanuit cosmetisch oogpunt storend. Ook kunnen ze een blijvende herinnering aan het trauma vormen. Microneedling met Dermapen is een geschikte behandeling om zowel hypertrofische (verdikte) als atrofische (deukjes) littekens te behandelen. De littekens worden door de behandeling minder zichtbaar en zijn dan ook minder storend.

Zeg littekens vaarwel met de Dermapen 4

Littekens vormen een herinnering, zeggen mensen wel eens. En dat klopt, een litteken krijg je immers niet zomaar. Toch wil dat niet dat je per se aan die gebeurtenis herinnerd wilt worden.
Een ongeluk of val bijvoorbeeld. Maar soms zitten littekens ook gewoon op een vervelende plek, zoals misschien je gezicht. Kortom, je bent niet de enige die graag van een litteken af wil.

Jeuk en verdikking

Eigenlijk is een litteken het verbluffende resultaat van het zelf genezende vermogen van je lichaam. Het is een wonder dat je lichaam de huid weer aan kan laten sluiten, maar misschien had je stiekem wel gehoopt dat dit wat netter zou gebeuren. Een vers litteken kan rood en gevoelig zijn en dat is nou niet echt een leuk gezicht. Helemaal niet als er ook nog eens sprake is van een kleine verdikking. Daarnaast kun je ook flink last krijgen van een litteken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld flink gaan jeuken.

Camoufleren

Veel mensen proberen een litteken te verbloemen met make-up, maar we weten allemaal dat dit geen blijvende oplossing is. Bovendien is er maar weinig make-up die een litteken in zijn geheel kunnen verbergen. Het gevolg is dat je veel geld uitgeeft aan make-up, het je ontzettend veel tijd kost en het waarschijnlijk alleen frustratie oplevert. Onnodig, want je kunt littekens soms heel makkelijk laten verwijderen.

Dermapen

Met een behandeling met de Dermapen 4 worden littekens bijvoorbeeld een stuk minder zichtbaar en storend. De Dermapen 4 is nieuw en maakt gebruikt van de allernieuwste techniek. Vergeleken met apparaten als de MTS-roller of Dermaroller, heeft de Dermapen 4 veel minder hersteltijd nodig en is de behandeling daarnaast ook nog eens een stuk comfortabeler en nauwkeuriger.

Zelfgenezend vermogen

De Dermapen 4 maakt gebruik van piepkleine naaldjes die op een vibrerende manier kleine gaatjes in de huid maken. Dit klinkt misschien eng, maar je voelt er bijna niets van. De gaatjes in je huid triggeren dat knappe, en bovendien natuurlijke, zelf genezende vermogen van de huid waardoor deze zich van binnenuit weer gaat genezen. Hierdoor gaat je huid meer collageen en elastine aanmaken, deze stoffen zorgen voor een strakke, mooie en egale huid. Op deze manier verdwijnt het reliëf van je littekens geleidelijk, totdat je er zelfs bijna niets meer van kunt zien.

Vergoeding behandeling littekens

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars. De behandeling van littekens kan soms vergoed worden onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van jouw polis en de polisvoorwaarden. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij je naar jouw zorgverzekeraar. De kosten dien je eerst zelf te betalen, bij recht op vergoeding kun je de rekening hierna indienen bij je verzekering.

Wil je meer weten of direct een consult inboeken?

Wil je meer weten wat de huidspecialistes van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van huidverbetering of wil je een afspraak maken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.