Voetwratten

Voetwratten zijn bloemkoolachtige uitstulpingen van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden net als wratten op andere plaatsen van het lichaam veroorzaakt door een virusaandoening. Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Soorten voetwratten

Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Eerst naar de huisarts

Als je een voetwrat hebt, of denkt te hebben, adviseren wij je contact op te nemen met jouw huisarts. Daar er bij een voetwrat altijd sprake is van weefsel woekering, zal een pedicure niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts.

Bezoek de ProVoet Pedicure van PUUR Huid en Haar

Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat de voetwrat door de pedicure kan worden behandeld, kan deze overgaan tot behandeling en bij pijnklachten eventueel een (tijdelijke) inlegzool met een uitsparing ter hoogte van de voetwrat vervaardigen.

Wil je meer informatie over wat de pedicures van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van voetwratten? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.