Kloven

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte.

Er zijn 2 soorten te onderscheiden:

  • Vochtige kloven tussen of onder de tenen welke ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is vaak een schimmelinfectie. Deze moet eerst worden behandeld met door de arts voorgeschreven medicamenten. Daarbij is het zaak de huid omgeving zo droog mogelijk te houden door na het wassen tussen de tenen goed af te drogen.
  • Er zijn ook droge kloven aan de hiel. Dit komt door een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratie. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening.

De behandeling van kloven

Bij vochtige kloven is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden. Bij kloven door schimmelinfectie in een vergevorderd stadium zal de pedicure je adviseren de huisarts te raadplegen. Bij misvorming van de tenen kan de pedicure antidruk middelen of orthesen aanbrengen om de afstand tussen de tenen te vergroten, waardoor verweking niet opnieuw kan optreden.
Bij droge kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes eelt van de kloof. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing goed mogelijk. Na deze behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen. Dit is nodig bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming.

Bezoek de ProVoet Pedicure bij PUUR Huid en Haar

Heb je last van kloven dan adviseren wij jou de ProVoet Pedicures van PUUR Huid en Haar te bezoeken. Zij zorgen niet alleen voor het eenvoudig verwijderen van de kloven, maar kunnen ook de oorzaken daarvan bepalen en eventueel preventieve maatregelen adviseren. Je loopt weer op ‘wolken’!

Wil je meer informatie over wat de pedicures van PUUR Huid en Haar voor jou kunnen doen op het gebied van voetverzorging? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kun je contact opnemen op 0181- 769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier jouw online afspraak.